Rača objektívom Račana

Do Rače som sa s rodičmi prisťahoval v roku 1969 ako ročný. Takže pre „starých Račanov“ som stále „prišelec“. Počas tých 54 rokov som sa vždy rád do Rače vracal. A vracal doslovne, pretože som zdedil po mamine túlavé topánky. Ako 16 ročný som Raču prvý krát uvidel z výšky. Z okienka výsadkového lietadla AN2. A chcel som si ju takú aj odfotiť. Lenže piloti mi nad Račou z „Ančou“ krúžiť nemohli a na padáku som mal iné starosti.

Až technika 21. storočia mi umožnila splniť môj detský sen. A tak som v roku 2014 prvý krát vzlietol nad Račou s mojim Bzučom. A potom znova a znova a znova. V rôznych ročných a denných obdobiach, na rôznych miestach. Línie račianskych vinohradov a ulíc ma neprestali fascinovať do dnes. Medzitým Bzuča vystriedal novší a znova novší. Bzúkal som po celom svete – v ruskej tundre pri -50 °C, nad sopkou v Ekvádore vo výške 5000 metrov, nad niekoľko miliónovým davom pútnikov v bangladéšskej Dháke. Rača však ostáva pevne ukotvená v mojom portfóliu a v srdci.

Na výstave „Rača objektívom Račana“ predstavujem výber mojich leteckých fotografií Rače za obdobie 2014-2023. Výstava je predajná. Cena za jeden obraz je od 50 EUR. Výťažok z predaja pôjde na moju ďalšiu humanitárnu cestu na Ukrajinu. Preto je cena „od“. Za každé euro navyše budem vďačný. A budú určite vďační aj vojnou sužovaní obyvatelia nášho suseda.

Ak máte o konkrétny obraz záujem volajte prosím na +421-903-705083 alebo píšte na foto@rebro.sk

Výstava je realizovaná s podporou MČ Rača. Konať sa bude v rámci Račianskych hodov 2023. Takže máte možnosť zúčastniť sa aj ďalších zaujímavých podujatiach a / alebo sa občerstviť na hodoch.

ĎAKUJEM!

PS : ak by ste na výstave nenašli obraz podľa vašej vôle, tu je väčší výber