Tridsať EUR – cena ľudského života

964 EUR. To je suma čo som vyzbieral počas prezentácií „Putinovi bezdomovci“ v Rómerovom dome a na Zázrivskej inverzii. Veľa? Málo? Je to priemerná hrubá mesačná mzda učiteľky v škôlke. Alebo dva faktúrované ManDay-e IT špecialistu. Alebo … TRIDSAŤ DVA ľudských životov. Áno. Cena ľudského života môže byť TRIDSAŤ EUR. Toľko zhruba nás stojí nákup jedného CAT alebo SOF turniketu (na fotke sú len tri – viac doma nemám).

Veľa ľudí sa ma pýta čo to ten turniket je. Je to špeciálne škrtidlo používané na zastavenie masívneho krvácania končatiny. Je to rozdiel medzi životom a smrťou. Jeho včasnou aplikáciou v bojových podmienkach sa dá zranený vojak stabilizovať do príchodu zdravotníkov alebo presunu do zázemia. V prípade porušenie stehennej tepny sa bavíme o minútach. Ak škrtidlo nie je k dispozícii, takéto zranenie znamená istú smrť.

Náš kamarát „Hrošík“ z Chersonu utrpel v piatok poranenie ruky. Použil škrtidlo čo dostal od nás. Prežil. Podľa posledných správ mu asi aj zachránia ruku. Tridsať EURová zdravotná pomôcka mu pomohla zachrániť život. Veľa? Málo?

Ak viete mesačne ušetriť 30 EUR (alebo aj viac) a veríte, že spraviť niečo pre záchranu ľudského života má zmysel, môžete túto sumu poslať na náš účet a my vo vašom mene zakúpime a dopravíme turniket bojovníkom na Ukrajine.

SK81 8360 5207 0042 0682 5081

Ak máte pochybnosti o účele použitia (máte na to legitímne právo), kúpte prosím turniket a pošlite mi ho na adresu :
Marcel Rebro
Nová Rožňavská 3, 831 04 Bratislava

Link na obchod :
https://battletested.sk/medic/2098-combat-application-tourniquet-cat.html

Ďakujem Andrea Turanska a Metod Macek za priestor na prezentácie. Priatelia ak aj vy máte priestor a chuť na zorganizovanie podobnej akcie sem s ním. Aj to je možnosť ako pomôcť. A aj zdieľanie je spôsob ako pomôcť.

Ďakujem

Слава Україні!
Героям слава!