Vybombardovaný „sklad rakiet Himars“ v Chersone
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V tomto objekte v Chersone bol podľa rusov sklad rakiet Himars, tak ho „preventívne“ vybombardovali. Je (bolo) to nákupné centrum FABRIKA. Je ale možné, že okrem obyvateľov Moskvy a Petrohradu ruskí vojaci veľme netušia ako také nákupné centrum vyzerá. No a moskvičov a petrohradčanov až tak veľa na Ukrajine nebojuje. Prednosť dostávajú príslušníci iných – neruských etník žijúcich v Ruskej federácii.

Alebo je tu druhá, pravdepodobnejšia možnosť. Keďže sa rusom dlhodobo nedarí zlikvidovať vojensky a strategicky dôležité objekty, snažia sa obyvateľom Ukrajiny vojnu čo najviac znechutiť dúfajúc, že sa postavia na ich stranu. Že vymenia nedostatok potravín a neustálu hrozbu bombových útokov za „mier“ pod nadvládou okupanta. Našťastie sa im to nedarí. Každý takýto nezmyselný akt vojnového barbarstva Ukrajincov viac a viac spája v boji proti agresorovi.

V Chersone už ani nehúkajú sirény oznamujúce vzdušný útok. Nemá to zmysel. Rusi sú na druhom brehu Dnepru a mesto ostreľujú 24 hodín denne, sedem dní v týždni. Cesta pred Fabrikou vytyčuje hranicu „červenej zóny“ – oblasti v dostrele ručných a hlavne ruských ostreľovačov.