Škola podľa ruských predstáv

Dnes je 1. september. Deti vo väčšine sveta nastupujú po prázdninách do školy. V Ukrajine sa mnohé deti do lavíc svojej školy vrátiť nemôžu. Sú vnútorne presídlené, alebo spolu s matkami ako vojnoví utečenci za hranicami svojej vlasti . Alebo im školu „vylepšili“ ruskí okupanti podobne, ako túto v obci Myrne v Chersonskom okrese.

Počas pobytov v Ukrajine som si často kládiem otázky „Prečo práve na tento cieľ Rusi zaútočili? Akú to má logiku?“. Môj kamarát Boris Bukhman mi na to vždy odpovedá „Za ruským jednaním nehľadaj logiku. Logikou sa riadi ľudia. Nie neľudské beštie“. Dnes ale Boris napísal čosi čo logiku má – aj keď takú ruskú, zvrátenú.

Rusi sa boja ukrajinských detí. Boja sa generácie ktorá zažila ruskú okupáciu. Generácie ktorá ich nenávidí a bude nenávidieť. Generácia ktorá je vzdelanejšia ako ich vrstovníci v Rusku. Preto robia a budú robiť všetko preto, aby týmto slobodným deťom znemožnili študovať a vyrásť vo vzdelaných ľudí. Lebo vzdelaný človek je prirodzenou hrozbou pre každú diktatúru. A Putinove Rusko diktatúrou je!

Nekončíme a neskončíme, kým Rusi definitívne neopustia územie Ukrajiny! Začíname s ďalšou zbierkou na rehabilitačné tábory pre osirelé deti a vdovy a medicínske potreby (hlavne turnikety) pre vojakov.

SK81 8360 5207 0042 0682 5081

Ďakujeme za Ukrajinu!

Ďakujeme za Slovensko!

Marcel a Jana